Sukuk İhraçında Dev Adım: Bakanlık 2,5 Milyar Dolarlık İşlemi Duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, uluslararası sermaye piyasalarında 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası (sukuk) ihracı gerçekleştirdi.

Sukuk İhraçında Dev Adım: Bakanlık 2,5 Milyar Dolarlık İşlemi Duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, toplam değeri 2,5 milyar dolar olan bir kira sertifikası ihraç etti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu ihraçla ilgili detaylar paylaşıldı.

Uluslararası sermaye piyasaları aracılığıyla gerçekleştirilen ihraç işleminin, 5 yıl vade süresine sahip olduğu ve toplam tutarının 2,5 milyar dolar olarak belirlendiği ifade edildi.

Sertifikanın kira oranının yüzde 6,75, getirinin ise yüzde 6,85 olduğu belirtilirken, ihraç edilen tutarın 1 Temmuz'da hesaplara yatırılacağı duyuruldu.

Açıklamada, 119 yatırımcının, ihraç tutarının iki katından fazla talep gösterdiğine dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada, kira sertifikasının %57'sinin Orta Doğu, %17'sinin Birleşik Krallık, %14'ünün ABD, %7'sinin diğer Avrupa ülkeleri, %4'ünün Türkiye ve %1'inin diğer bölgelerdeki yatırımcılara satıldığı da vurgulandı. Bu ihraç ile 2025 yılı itibarıyla uluslararası sermaye piyasalarından toplamda 7 milyar dolar tutarında bir finansman sağlandığı kaydedildi.